WordPress Webshop Plugin

Wordpress Webshop Plugin

Woocommerce is een WordPress Webshop Plugin die je kan gebruiken om van je WordPress website een woocommerce webshop te maken. Woocommerce is de meest populairste plugin die gebruikt wordt om een WordPress website om te toveren tot een Webshop.

Naast de plugin Woocommerce zijn er ook nog andere Plugins waarmee je je WordPress website in een handomdraai omtovert tot een webshop.

Deze plugins zijn ook prima keuzes en in sommige gevallen ook een veel betere keuze dan de plugin Woocommerce maar dit ligt helemaal aan de webshop die je wilt gaan beginnen. Hieronder een korte opsomming van de webshop plugins die beschikbaar zijn voor WordPress:

 1. Woocommerce
 2. Easy Digital Downloads (EDD)
 3. Cart 66 Cloud
 4. Ecwid Ecommerce Shopping Cart
 5. WP EasyCart Shopping Cart And eCommerce Store
 6. BigCommerce WordPress Plugin

WordPress Webshop plugin Woocommerce

Woocommerce ook wel de koning van de ecommerce plugins van WordPress als je je WordPress Blog wilt omtoveren tot een ecommerce website. Dit is ook zeker de meest populaire ecommerce plugin om van je WordPress site een webshop te maken.

Het is ook de snelheid waarmee je in mum van tijd een webshop opzet met woocommerce wat deze plugin zo populair maakt. Voor de meeste kleine webshops voldoet Woocommerce prima aan al hun eisen

Maar mocht je je Woocommerce webshop naar een hoger niveau willen brengen dan kan je ook prima kiezen uit betaalde premium themes. En betaalde extensies om je webshop uit te breiden

WordPress Webshop plugin Easy Digital Downloads (EDD)

Easy Digital Downloads ook wel EDD genoemd. Is een plugin voor het verkopen van digitale producten op je webshop. Dit is natuurlijk ook prima mogelijk met Woocommerce.

Maar EDD heeft veel meer betere opties voor de digitale verkoop. En de look en veel van de interface ziet er veel strakker en moderner uit.

Dus wanneer je op je webshop ebooks, PDF-bestanden of audioclips verkoopt en geen fysieke producten gaat verkopen. Dan is EDD zeker een aanrader.

De kern plugin van EDD is gratis. Je kan ook kiezen voor 1 van de jaarabonnementen deze begint bij $99 en de duurste is $499.

Alle pakketten hebben volledige klantensupport sitelicentie en updates. Ook ontvang je een aantal leuke extensies en unieke integratie zoals emailmarketing en betalingsgateways.

WordPress Webshop plugin Cart 66 Cloud

Cart66Cloud is een plug-in met als doel het leveren van een slim platform. De plug-in is makkelijk te installeren en op te zetten en heel erg gebruiksvriendelijk in gebruik. Het is lastig om tegen de grote plugin Woocommerce op te boksen maar Cloud66 is een solide product.

De Cart66 kern plugin is gratis. Maar de beste features komen naar boven bij de premium betaalde versie.

Je kan kiezen uit 2 verschillende premium plannen 1 van $19 per maand en 1 van $49 per maand. ( Met een gratis proefperiode van 14 dagen )

WordPress Webshop plugin Ecwid Ecommerce Shopping Cart

Ecwid Ecommerce Shopping Cart is kwa opzet gelijk aan Woocommerce maar kent wel wezenlijke verschillen. 1 van deze grote verschillen is dat Ecwid op elke mogelijke website kan worden gebruikt. 

Als je een Joomla website hebt dan kan je Ecwid gebruiken. Hetzelfde geld voor een Weebly, Scquarespace, Thumblr en nog veel meer.

Tot 10 producten is deze plugin gratis in gebruik en daarna kan je kiezen uit verschillende betaalde pakketten.

 • Tot 100 producten betaal je €15 per maand of 1 keer per jaar €150
 • Tot 2500 producten €35 per maand of 1 keer per jaar €350
 • Onbeperkt aantal producten €99 per maand of 1 keer per jaar €990

De extra extensies die je krijgt bij de premium pakketten zijn:

 • Een Facebook-shop
 • Een mobiel verkooppunt
 • Een gratis startersite
 • Kortingsbonnen
 • Automatisch opslaan van achtergelaten winkelwagentjes
 • Socialmedia-tools
 • Een Facebook-pixel
 • Automatische belastingberekeningen
 • Ondersteuning voor Google Shopping

WordPress webshop plugin WP EasyCart Shopping Cart And eCommerce Store

De Wp Easycart Shopping Cart And Ecommerce Store plugin is helaas nog niet heel erg bekend bij de zzp`ers en kleine bedrijven. En dit is jammer want met de plugin Wp Easycart Shopping Cart And Ecommerce Store zet je zonder enige kennis met gemak een webshop op. Met alle belangrijke betaalmethodes zodat jij ook je producten online aan je klanten kan laten zien.

De developers van WP EasyCart realiseren zich dat deze eigenaars vaak met andere software werken, dus integreert deze plug-in goed met software als Quickbooks en MailChimp. Ook TaxCloud en ShipStation integreren met WP EasyCart, wat het leven van een zzp’er toch wel een stuk makkelijker kan maken. 

Je kan met Wp Easycart verkopen wat je wil van klassieke winkelproducten tot downloads. Ook kan je facturen verzenden met Wp Easycart, videocontent online verkopen en om donaties vragen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *